تفاوت بین ستاره بینی ودایی و ستاره بینی غربی
تفاوت بین جیوتیش و ستاره بینی غربی
در بررسی تفاوت های ستاره بینی ودایی و ستاره بینی غربی، می بینیم که جیوتیش به ما کمک می کند تا در مورد خودمان و آینده مان شفافیت و درک داشته باشیم. ستاره بینان، چه غربی و چه ودایی، موقعیت اجرام آسمانی را مطالعه می کنند تا ما را در جنبه های مختلف زندگی مانند سلامتی، ثبات مالی، هدف زندگی، خانواده، شغل و تحصیلات و غیره راهنمایی کنند.
پیش بینی ها را می توان بر اساس چارت تولد و با تاریخ/زمان تولد با استفاده از هر دو رویکرد انجام داد. تفاوت های عمده ای بین جیوتیش و ستاره بینی غربی وجود دارد که ما آنها را به هفت بخش تقسیم کرده ایم. اما، هدف ستاره بینی ودایی (جیوتیش شاسترا) و ستاره بینی غربی، یکی است و آن از بین بردن مشکلات و به حداکثر رساندن خوشبختی در زندگی انسان است.
منشا
- منشأ ستاره بینی ودایی را، همانطور که از نام آن پیداست، می توان در “وداها” ، جستجو کرد. جیوتیش را بینندگان و حکیمان (ریشی ها) شبه قاره هند، هزاران سال پیش از متون باستانی ایجاد کرده اند. بنابراین، جیوتیش پارسا و باستانی است و اعتقاد بر این است که در گذشته به خردمندان الهام شده است.
- از سوی دیگر، ستاره بینی غربی را می توان در زندگی و رشد فکری در یونان باستان ردیابی کرد. ستاره بینی غربی نیز تحت تأثیر تمدن مصر است . بنابراین، ستاره بینی غربی نتیجه عقلانیت تکامل یافته و کاوش در ذهن اروپایی است.
محاسبات نجومی
- در سیستم جیوتیش حرکت سیارات را اندازه می گیرند که در آن، ستاره ها به عنوان پس زمینه ثابت هستند. ستاره بینان ودایی محاسبات خود را بر اساس دوازده صورت فلکی از تقویم بابلی انجام می دهند و همچنین برج های قمری را بر اساس 27+ 1 صورت فلکی قمری یا ناکشاترا در نظر می گیرند. به این سیستم، ” زودیاک سایدریال ” نیز می گویند. سال سایدریال، زمان چرخش زمین به دور خورشید نسبت به ستاره ثابت چیترا است و ظاهراً این مدت 20 دقیقه بیشتر از سال تروپیکال است. این مدت 25 درجه از اعتدال بهاری صفر درجه در ستاره بینی غربی تفاوت دارد.
- ستاره بینی غربی، موقعیت سیارات را در نظر می گیرد که نسبت به ستارگان تغییر می کنند. این سیستم بر اساس جهت گیری زمین به سمت خورشید است. این سیستم به عنوان ” زودیاک تروپیکال ” نیز شناخته می شود . این ستاره بینی حرکت سیاره را بر اساس موقعیت خورشید در اعتدال بهاری اندازه گیری می کند.
سیارات
- در جیوتیش، در مجموع 9 سیاره قابل مشاهده وجود دارد: خورشید، ماه، بهرام(مریخ)، تیر(عطارد)،هرمز (مشتری)، ناهید(زهره)، زحل(کیوان) و راهو-کتو (سیاره های سایه) . این ستاره بینی از 12 نشان و 27 صورت فلکی قمری به نام ناکشاترا استفاده می کند که هر یک از آنها 13 درجه و 20 دقیقه را پوشش می دهد.
دوازده نشان یا “راشی” در جیوتیش عبارتند از: . مشا(قوچ) ، وریشابا(گاو) ، میتونا(دوقلو)، کارکا(خرچنگ)، سیمها(شیر)، کانیا(خوشه)، تولا(ترازو)، وریشیک(عقرب)، دانو(کماندار)، ماکارا(بز)، کومبا(آبریز) و مینا(دوماهی) هستند.
همچنین، بیست و هفت ناکشاترا به نامهای آشوینی، بارانی، کریتیکا، روهینی، مریگاشیرا، آردرا، پونارواسو، آشلشا، ماگها، پوروا پالگونی، اوتارا پالگونی، هاستا، چیترا، سواتی، ویشاکها، آنورادها، جیشتا، مولا،اوتارا شادا، شراوانا، دانیشتا، شاتابیشاک، پوروا بادراپادا، اوتارا بادراپادا و رواتی.
- اخترشناسان غربی تمام سیارات اصلی منظومه شمسی یعنی خورشید، ماه، ونوس، مارس، ژوپیتر، سترن، اورانوس، نپتون و پلوتون را برای پیش بینی آینده در نظر می گیرند، که سه تای آنها را ستاره بینی ودایی در نظر نمی گیرند. ستاره بینی غربی هم ناکشاترا ها را در نظر نمی گیرد.
دوازده نشان ستاره بینی غربی عبارتند از: اریس، تارس، جمینی، کنسر، لئو، ویرگو، لیبرا، اسکورپیو، سجیتاریوس، ، کپریکورن و آکواریوس،پایسس.
سیستم زمانی
- جیوتیش از سیستم “ویمشوتاری داشا” (روشی برای زمان بندی سیستم سیاره ای) در حین تجزیه و تحلیل گذر سیاره ها برای رویدادهای آینده استفاده می کند .
- ستاره بینی غربی از سیستم داشا استفاده نمی کند. از سوی دیگر، گذرهای سیاره ای را بر اساس پیشرفت ها و حرکت های آنها مطالعه می کند .
منظومه شمسی و قمری
- به نظر می رسد ستاره بینی غربی بیشتر بر حرکت و مکان خورشید متکی است . بنابراین، بیشتر بر روانشناسی، شخصیت و شخصیت یک فرد تأکید می شود.
- از سوی دیگر، جیوتیش مبتنی بر ماه است که تمام حوزه های زندگی را پوشش می دهد.
نگرش های سیارات
- با توجه به جیوتیش، هر سیاره نگرش منحصر به فرد یا مجموعه ای از نگرش ها را به بقیه سیارات دارد .
- در ستاره بینی غربی، همه سیارات دارای جنبه های یکسانی هستند، از جمله اسکوئر، تراین، سکستایل یا اپوزیشن.
سیارات راجعه یا برگشتی
- در جیوتیش، سیارات برگشتی، قوی هستند زیرا بر این باورند که این سیارات به زمین نزدیکند و بزرگ و درخشان اند.
- اما در ستاره بینی غربی سیارت برگشتی،ضعیف هستند.
با توجه به این مسائل، ستاره بینی ودایی پیشرفته تر است، بنابراین می تواند بسیار موثر و دقیق و در عین حال کمی پیچیده تر باشد و به دلیل تکیه بر اصول دقیق نجومی اجرام آسمانی می تواند امور افراد را به دقت تحلیل کند.
ناکشاتراها و داشاها
- ناکشاترا، سیستم داشا و نمودارهای تقسیمی در ستاره بینی ودایی بینش بسیار عمیق تری ارائه می دهند . سیستم ودایی بر اساس صورت های فلکی، بسیار پویاتر از نشانه های نجومی ثابت طالع بینی غربی هستند.
- اجرام آسمانی طبق سیستم نیرایانا در اتر حرکت می کنند. اخترشناسان ودایی نه تنها نمودار تولد را ارزیابی میکنند، بلکه داشاها (تأثیر دوره سیارهای در خانههای نجومی خاص) ، دورههای عبور سیارات مختلف از نشانههای مختلف و تأثیر آنها در زمان واقعی را نیز ارزیابی میکنند.
علامت ماه و خورشید
- جیوتیش بر اساس علامت ماه بر روی علامت خورشید است. خورشید در حدود یک ماه علامت خود را تغییر میدهد در حالی که ماه در 2.25 روز علامت خود را تغییر میدهد، به همین دلیل است که پیشبینیهای مبتنی بر ماه نزدیکتر و دقیقتر هستند زیرا حالات و شرایط ما اغلب تغییر میکند. ماه منعکس کننده ذهن و احساسات، خلق و خوی ما است، بنابراین تفسیر قرارگیری ماه منجر به پیش بینی ها و تحلیل های مرتبط تر می شود.
- به لطف ابزارها و روشهای پیشبینی پیشرفتهتر و دقیقتر ، جیوتیش مدرن بر ستاره بینی غربی برتری دارد.
- ستاره بینی ودایی دارما شخصی یا مسیر زندگی افراد را تجزیه و تحلیل می کند ، که منعکس کننده بزرگ ترین موهبت ها و سخت ترین چالش های زندگی است که ممکن است داشته باشند. رابطه شما با همسر، خانواده، فرزندان، دوستان، معلمان، رئیسان و بسیاری موارد دیگر را می توان با جزئیات بررسی کرد.
اما در هر حال به یاد داشته باشید که با یک ستاره بین متخصص مشورت کنید، زیرا راهنمایی اشتباه می تواند شما را به دردسر بیندازد. یک متخصص می تواند به شما کمک کند تا با خیال راحت در اقیانوس مشکلات شنا کنید. بنابراین، عاقلانه انتخاب کنید .
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.